A 10 FORINTOS NÉPSZAVAZÁS KÖRNYEZETVÉDŐ

 Ez itt a reklám helye:    

A gépkocsik nem tudják azt, hogy a beléjük tankolt -azonos minőségű- üzemanyag mennyibe kerül. A 10 forintos népszavazás szerintem csökkenteni fogja az üzemanyag fogyasztást. Saját példámon keresztül bizonyítom be ezt a meghökkentő állítást.

Debreceni lakóhelyem közvetlen közelében a Kassai út 27 szám alatti MOL kútnál a dízel ára  381.9 Forint. De én nem itt tankolok, hanem a debreceni Auchan kútnál a Balmazújvárosi út elején. Itt a dízel ára: 362.9 Forint. (2017. december 19-én.  Adatok forrása:holtankoljak.hu) A két benzinkút között a távolság valamivel több, mint 5 km. Oda vissza 10 km. Én körülbelül. 500 kilométerenként tankolok. Azaz ha ott tankolnék ahol lakom, akkor 10km/500km azaz 2%-kal kevesebbet vezetnék.

 Ez itt a reklám helye:    

Nem csak én cselekszem így. Sokan keresik az olcsóbb kutat . Például Budapest térségében csak a MOL esetében a legolcsóbb és legdrágább kút között 71 forintos az árkülönbség. (2017. december 19. Dízel. Minimum 351.9 Forint/liter. Maximum 422.9 Forint/liter. Adatok forrása: holtankoljak.hu) Szándékosan MOL kutakat választottam, mert így eltekinthetünk az üzemanyag minőségének különbségétől.

Az „olcsóbb” kút keresése miatt a gépjárművezetők nagyobb távolságot vezetnek. Ezáltal növeljük a forgalmat. Több közlekedési dugó lesz. A több dugó miatt minden közlekedő gépjármű több üzemanyagot fogyaszt. A több dugó miatt több baleset lesz. A több baleset miatt még több dugó lesz…

A 10forintos népszavazás nem csak az árakat csökkenti, hanem minimálisra csökkenti a kutak közötti árkülönbségeket. Értelmetlenné válik az, hogy messzebb menjünk el tankolni. Csökkenni fog a forgalom. Kevesebb dugó lesz. Kevesebb baleset lesz. Mindannyian időt takarítunk meg. A környezetterhelés csökkenni fog.

Bíró Zoltán

 Ez itt a reklám helye:    

10forint.hu facebook csoport:

10forint.hu lájkolása és megosztása a fecebookon:

Ennek az oldalnak a lájkolása és megosztása a facebookon: