A HORVÁTOKAT IS ÉRDEKLI A 10 FORINTOS NÉPSZAVAZÁS

 Ez itt a reklám helye:    

A statisztika borzasztó unalmas dolog, de néha meglepő titkokat tudunk feltárni a segítségével. A 10 forint.hu honlap statisztikai adataiból látható, hogy melyik országból hány oldalt töltenek le. A 10forint.hu honlap magyar nyelvű, ezért a legtöbb oldal letöltés hazai. Januárban Magyarországról eddig 8325 esetben töltötték le holnapoldalt. A második a Dráva túlpartja: Horvátország. Miért érdekli ez az ügy a horvátokat?

2018. 01. 11-én 11 órákkor lekért látogatói statisztika számait idézem:

A 2. helyezett Horvátországból 1360 oldalletöltés volt. A horvát érdeklődés oka egyértelmű. A MOL-INA konfliktus! A horvátok nem tudták-tudják megemészteni azt, ami az ottani olajipari vállalattal az INA-val történt. Aki nem tudná: A horvátok egy része szerint a MOL megvesztegette, Ivo Sanader horvát miniszterelnököt azért, hogy megszerezze az INA fölött az irányítást. A korrupciót lehetetlen bizonyítani, ezért a MOL sorra nyeri a pereket. A MOL sorozatos győzelme, egyre jobban felbőszíti a horvát közvéleményt.

 Ez itt a reklám helye:    

Információk a MOL-INA konfliktusról:

Nem tudom, hogy a horvát érdeklődésnek lesznek-e következményei. Elképzelhető, hogy a Dráva túlpartján utánozni fognak minket.  Elképzelhető, hogy más országokban is utánozni fognak minket, Európában és a nagyvilágon.  A népszavazási kezdeményezések elkészítése idején nem gondoltam arra, hogy esetleg lesznek követőink. Azt hittem, hogy ez belügy. A MOL pár külföldi tulajdonosát érinti, de egyébként magyar belügy.  Most már látom, hogy ezeknek a kezdeményezéseknek hatalmas visszhangja lehet külföldön. Rengeteg olyan gépjármű vezető lehet szerte a világon, akik valamiért, például a magas árak miatt neheztelnek az olajiparra.

Bíró Zoltán

 Ez itt a reklám helye:    

10forint.hu facebook csoport:

10forint.hu lájkolása és megosztása a fecebookon:

Ennek az oldalnak a lájkolása és megosztása a facebookon: