TUDOD-E, HOGY MIRE KÖLTI AZ OMÁNI SZULTÁN A TŐLED ELVETT PÉNZT?

 Ez itt a reklám helye:    

A MOL legjelentősebb külföldi tulajdonosa az OMAN OIL évente körülbelül 4 milliárd forint osztalékot zsebel be rajtunk. A hazai üzemanyag nagykereskedelem körülbelül 70-80% át a MOL ellenőrzi. 70-80% az esély arra, hogy Te még akkor is pénzt adsz az OMAN OIL-nak, ha nem is MOL kúton tankolsz. OMÁN egy abszolút monarchia. (A fénykép alapján a szegény szultánnak még zoknira sincs pénze.) Mire költi az Ománi szultán a Te zsebedből kivett pénzt?

 Ez itt a reklám helye:    

Meg kell cáfolnom magamat. A dúsgazdag szultánnak biztosan van pénze zoknira. Szerintem nagyon kedves, hogy az USA külügyminiszterét strandpapucsban fogadta.  (Megígérem, ha valaha találkozom amerikai külügyminiszterrel én is papucsot fogok felvenni.)

Omán a legkeletebbre fekvő arab ország. Népessége harmada, GDP-je fele a magyarnak. Omán hadi-kiadásai bődületesek! GDP arányosan Omán a világ legmilitánsabb országa. 2008 és 2016 között átlagosan a GDP 12,4%-át költötték hadi kiadásokra, összesen több mint 77 milliárd dollár értékben.(Forrás: itt) Szerencsére nem vagyunk határosak Ománnal. Ha háborúba keverednénk Velük, akkor pár nap alatt ronggyá vernének minket.  Zokni nélkül is megsemmisítő vereséget mérnének a bóvli kategóriájú magyar haderőre.

77 milliárd dollárból, majdnem 6000 db felcsúti focistadiont lehetett volna felépíteni nálunk. Abból a pénzből, amit Omán 9 év alatt elvert a hadseregére, légierőjére, és hadiflottájára minden magyar településen két új stadiont lehetett volna felépíteni! Nem egyet, kettőt! A legkisebb faluban is! (Hazánkban körülbelül 3000 település található.)

A magyar MOL Ománban egyébként is porul járt. A MOL 2017 első féléves jelentése szerint:  “Az ománi kutatási költség 5,4 Mrd forint volt 2016 első félévében, ami az időszak végén leírásra került sikertelen kutatófúrás miatt.”

Jó, ha tudod, ha hazánkban tankolsz, akkor 70-80% esélyed van rá, hogy közvetetten az Ománi hadsereget pénzeled! Mi magyarok sokkal több pénzel támogatjuk az Ománi arab fegyverkezést, akaratlanul, mint amennyivel Soros György a hazai „civil” szervezet támogatja, tudatosan. Amíg a MOL profitja óriási, addig óriási osztalékot fog kivinni hazánkból az OMAN OIL! Ha Téged is felháborít, hogy a Te zsebedből kivett pénzedből fegyverkeznek mások, akkor támogasd a 10 forintos népszavazást!

Utóirat: Fenséges Szultán, kérem NE küldjön rám merénylőket a népszavazási kezdeményezéseimért cserébe!

Bíró Zoltán

 Ez itt a reklám helye:    

10forint.hu facebook csoport:

10forint.hu lájkolása és megosztása a fecebookon:

Ennek az oldalnak a lájkolása és megosztása a facebookon: