SZAVAZZUK MEG: LEGYEN OLCSÓBB AZ ÜZEMANYAG!

 Ez itt a reklám helye:    

Orbán Viktor az ATV kérdésére, hogy mit szól ahhoz, hogy Tállai András elintézte a választókörzetének az olcsóbb benzint, ennyit válaszolt: “Gratulálok!” Akkor mindenki intézze el!”

Fogadjuk meg a miniszterelnök úr tanácsát! Intézzük el, legyen olcsóbb az üzemanyag.

Gondolkozzunk el azon, hogy mit intézett el Tállai András? Nem csökkentette a kőolaj világpiaci árát. Nem csökkentette az üzemanyagokat terhelő adókat. Tállai András rábírta az olajipart, hogy csökkentsék a beszerzési és eladási ár különbözetét az árrést!

 Ez itt a reklám helye:    

E célból 4 népszavazási kérdést adtam be a Nemzeti Választási Bizottságnak.  A kérdések arról szólnak, hogy csökkenjen a benzin és a gázolaj kis és nagykereskedelmi árrése! Őszintén bevallom, ezeknek a kérdéseknek a célja az hogy nekünk fogyasztóknak több pénz maradjon a zsebében.  Ez nem egy SZENT ügy, ez egy őszinte ügy, ha törvényesen fizethetünk valamiért kevesebbet, akkor fizessünk kevesebbet.

– Mennyivel fog csökkenni az üzemanyag ára? Ezekkel a népszavazási kérdésekkel kb. bruttó 20-30 forinttal csökkenthető a benzin és a gázolaj átlag ára. Az üzemanyagokat nagyon drágán áruló kutaknál a csökkenés akár 60 forint is lehet literenként.

– Mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani? Hazánkban évente több mint 3 milliárd liter üzemanyag fogy. A megtakarítás országos szinten körülbelül 60 milliárd forint évente. A megtakarítás egy 4 fős család esetén 10 év alatt megközelíti a 250.000 forintot. Ismétlem magamat, ez a kezdeményezés nem egy SZENT ügy,  anyagi célokat tűz ki, arról szól, hogy TE és én azaz Mi pénzt takarítsunk meg!

Az éremnek két oldala van. Ez a népszavazás közvetetten arról szól, hogy az olajipar tulajdonosainak kevesebb pénze legyen.  Sajnáljuk-e az olajipart a csökkenő árbevétele és profitja miatt? Én nem sajnálom Őket. Csak a MOL idén 58 milliárd forint osztalékot fizetett ki a tulajdonosainak. Ez bődületesen sok pénz. Ez több mint Szeged vagy Pécs, vagy Miskolc, vagy bármely fővárosi kerület éves költségvetése. A MOL tulajdonosainak többsége külföldi. A legjelentősebb külföldi tulajdonos az OMAN OIL. Ez egy olyan vállalat, amelynek több vezetőjét is elítélték korrupció miatt. Például a vezérigazgató 23 év börtönbüntetést kapott Ománban. Az omániaknak nem fog hiányozni a mi pénzünk. Az ománi arabok sokkal gazdagabbak mint mi magyarok.

Azért sem sajnálom az olajipart, mert annyi pénzük van, hogy azt sem tudják, mire költsék. A MOL Budapesten a Kopaszi gáton a Parlament épületénél lényegesen magasabb felhőkarcolót akar építeni. A MOL elnök-vezérigazgatója Hernádi Zsolt a felhőkarcolóról a következőket mondta: „Az vezérelt minket, hogy építsünk egy székházat kompromisszumok nélkül. Kompromisszum mentes lesz a tervezés, a kivitelezés és a technológia. A legjobb szakemberekkel dolgozunk együtt, és a legjobb minőségű anyagokat használjuk fel. „Én meg azt mondom, hogy ez azt jelenti, -bocsánat a trágárságért-, hogy a MOL felhőkarcolója k.rva drága lesz. Miből telik a MOL-nak felhőkarcolóra? Abból a pénzből, amelyet a Te adsz Nekik, akkor amikor tankolsz.  (Nézd meg a MOL ripacs, hatásvadász videóját a felhőkarcolóról.)

Kérlek Téged, aki ezt a videót nézed és hallgatod: Cselekedj! Ha egyetértesz azzal, hogy a több pénz maradjon a Te zsebedben, akkor  támogasd a 10 forintos népszavazás ügyét! Kérlek Téged, látogass el rendszeresen a 10forint.hu honlapra és nézd meg az aktuális híreket. Sokadszor ismétlem magamat, ez nem egy SZENT ügy, Őszintén bevallom, ez egy anyagias ügy. Ez a népszavazás a pénzről szól, és kész. Ne felejtsd el, csak a Te segítségeddel tudjuk elintézni azt, hogy több pénz maradjon a Te zsebedben!

Bíró Zoltán

 Ez itt a reklám helye:    

10forint.hu facebook csoport:

10forint.hu lájkolása és megosztása a fecebookon:

Ennek az oldalnak a lájkolása és megosztása a facebookon: