NYÍLT LEVÉL AUSZTRIA BUDAPESTI NAGYKÖVETÉNEK

Tisztelt Mag. iur. Elisabeth Ellison-Kramer nagykövet asszony!

Budapesti Osztrák Nagykövet!

Bíró Zoltán vagyok, magyar magánszemély. Népszavazásokat kezdeményeztem azon célból, hogy csökkenjen az üzemanyagok kis és nagykereskedelmi árrése Magyarországon. (Információ a kezdeményezésekről:10forint.hu) A kezdeményezéseim érintik az OMV magyarországi profit kilátásait.

Magyarországon az üzemanyag nagykereskedelem második legjelentősebb szereplője az Osztrák OMV, kiskereskedelemben a Shell mellett a 2.-3. pozíciót birtokolja az Önök olajipari cége. Hazámban sokkal magasak az üzemanyag árrések, mint Ausztriában. https://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/kiszamoltuk-mennyit-huznak-ki-a-zsebunkbol-a-kutasok.162241.html Ausztriában az üzemanyag nagy és kiskereskedelemben az OMV a piacvezető.

 Ez itt a reklám helye:    

Felháborítónak tartom, hogy az osztrák OMV sokkal magasabb profitot zsebel be a Magyarországon az üzemanyag minden egyes litere után, mint Ausztriában.  Vannak, olyan OMV kutak ahol a magyar átlagárnál kb. 60 forinttal drágábban adja az osztrák cég az üzemanyagot.(2018-01-09 M5 autópálya Ináncs: Benzin:414,9Forint/liter. Átlagár:357,302 forrás: (https://holtankoljak.hu)

 Ez itt a reklám helye:    

Önök osztrákok pár nappal ezelőtt majdnem 40.000 magyar gyermek családi pótlékát csökkentették le. (https://24.hu/belfold/2018/01/04/az-osztrak-kormany-dontese-39-ezer-magyar-gyerekkel-szur-ki/)

Lecsökkentették azért, mert a szüleik Ausztriában dolgoznak és adóznak, de a gyerekek Magyarországon élnek.  Szerintem gyermekeket megkárosítani gyáva cselekedet! Ha Önök helyesnek tartják azt, hogy a magyar gyerekektől pénzt vegyenek el, akkor ugyanígy helyes az, hogy mi magyarok az osztrák OMV-től pénzt vegyünk el! Ha az osztrák OMV-nek elegendő a kisebb profit Ausztriában, akkor elégedjenek meg kisebb profittal Magyarországon is!

Tisztelt Nagykövet Asszony, az olajipar elleni népszavazások könnyen érzelmileg túlfűtött üggyé válhatnak! Kérem, intézkedjen a magyar gyermekektől elvett családi pótlék azonnali visszaadására! Ha nem teszi meg, akkor ne csodálkozzon azon, hogy a magyarokon extraprofitot bezsebelő OMV, és a magyar gyermekektől pénzt lenyúló új osztrák kormány közé sokan egyenlőség jelet fognak tenni!

Tisztelettel:

Utóirat: Az Önnek irt, levelet természetesen továbbítom a magyar Nemzeti Választási Bizottságnak és a Nemzeti Választási Irodának is.

Kiegészítés: A levelet továbbítottam az OMV-nek is. Illetve elhelyeztem az OMV Magyarország facebook oldalára. Az OMV Magyarország facebook oldalán azonnal kicenzúrázták azt.: “A hozzászólásodat kéretlen tartalomként jelölték meg.” felirat jelent meg a bejegyzésem után pár perccel.

Ez itt a reklám helye:    

10forint.hu facebook csoport:

10forint.hu lájkolása és megosztása a fecebookon:

Ennek az oldalnak a lájkolása és megosztása a facebookon: