SPEKULÁCIÓ A MOL RÉSZVÉNYEKKEL

 Ez itt a reklám helye:    

2017 december 18-án a következő emailt küldtem el a Magyar Nemzeti Banknak.  Tisztelt Magyar Nemzeti Bank! Elosztásban: Nemzeti Választási Bizottság: NVB, Nemzeti Választási Iroda: NVI

Népszavazási kezdeményezéseket adtam be a NVB-nek azért, hogy csökkenjen a benzin és a gázolaj kis és nagykereskedelmi árrése. (A kérdéseket a 10forint.hu honlapon olvashatják.) A kezdeményezések célja az, hogy több pénz maradjon emberek zsebedben és kevesebb profitja maradjon az olajiparnak. A népszavazási kezdeményezések NVB általi hitelesítése rombolni fogja a MOL árfolyamát. Ha nincs hitelesítés, akkor nem fog zuhanni az árfolyam.

 Ez itt a reklám helye:    

A határozat szövegét nem az Választási Bizottság tagjai készítik el, hanem a Nemzeti Választási Iroda az NVI. A tervezetet az NVI előre elküldi az NVB tagjainak véleményezés céljából. Az NVB tagjainak jelentős része alkalmazottakkal rendelkező ügyvéd, vagy más vezető. Az Ő elektronikus levelezésükhöz a titkáraik-titkárnőik és gyakornokaik is hozzáférnek. A határozat tervezetet az NVI és az NVB részéről több tucat ember fogja előre ismerni. Abban az esetben, ha közülük valaki a pénz kísértése miatt elcsábul, vagy a levelezésüket feltörik a hackerek, akkor elképzelhető, hogy a MOL részvények árfolyama megkergül.

Úgy gondolom, ha a MOL részvények elkezdenek zuhanni az NVB döntés előtt, és ezt követően az NVB hitelesíteni fogja a 10 forintos népszavazási kezdeményezéseket, akkor egyesek az NVI-NVB től kiszivárgott-ellopott bennfentes információt felhasználták tőzsdei nyerészkedésre. A bennfentes tőzsdei kereskedést az MNB hivatott visszaszorítani. Azért küldöm, el Önöknek ezt az üzenetet, hogy fokozottan figyeljék az olajiparban érdekelt cégek, elsősorban a MOL részvények kereskedelmét.

A tőzsdei spekulációk visszaszorítása érdekében megjegyzem a következőket: Mindegy, hogy mit dönt a Nemzeti Választási Bizottság. Nem vagyok jós, de azt jósolom, hogy az NVB helyett a Kúria fogja kimondani a végső szót az olajipar árrését csökkentő népszavazási kezdeményezésekről. Az NVB döntése ellen jogorvoslatra van lehetőség. Ha az NVB hitelesíti a kezdeményezéseket, akkor az olajipar fog „óvást” benyújtani a Kúriánál.  Ha nem hitelesít, akkor én. Ha olyan indokkal nem hitelesít az NVB, amelyet én is elfogadok, akkor átfogalmazom a kérdéseket és beadom azokat újból.

Bíró Zoltán

 Ez itt a reklám helye:    

10forint.hu facebook csoport:

10forint.hu lájkolása és megosztása a fecebookon:

Ennek az oldalnak a lájkolása és megosztása a facebookon: